Pihentetés nélküli mézes
60
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
finomliszt | 1 kilogramm | |
---|---|---|
szódabikarbóna | 3 teáskanál | |
mézes sütemény fűszerkeverék | 1 evőkanál | |
porcukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm | |
méz | 2.5 dl | |
tojás | 3 darab |
A nyújtáshoz
finomliszt | 1 darab |
---|
Desszertek: Pihentetés nélküli mézes a sok Mézeskalács recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet a szódabikarbónával, a mézes sütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk. A Ramával elmorzsoljuk, majd a mézzel és a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha közepesen kemény tészta lesz belőle.
2
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, 2-3 cipóra osztjuk. Az egyiket 3 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk. 5-6 cm nagyságú, különböző formájú kiszúróval kiszaggatjuk.
3
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük.