Pikáns diós-csokis torta az őszre hangolva
Hozzávalók
A diós krémhez
tej | 3 dl | |
---|---|---|
darált dió | 10 dekagramm | |
Rama Vajas ízű margarin | 10 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tejszín ízű pudingpor | 1 csomag |
A tetejére
durvára vágott, pirított dió | 2 dekagramm | |
---|---|---|
mogyorókrém | 4 evőkanál |
A lekváros krémhez
barackpálinka | 2 evőkanál | |
---|---|---|
baracklekvár | 3 evőkanál |
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
kakaópor | 1 evőkanál | |
őrölt fahéj | 1 kevés | |
vaniliaaroma | 1 csapott evőkanál | |
vaníliás cukor, vagy | 1 csomag | |
reszelt étcsoki | 1 evőkanál | |
darált dió | 1 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál |
Desszertek: Pikáns diós-csokis torta az őszre hangolva a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjéket a csipet sóval fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk, rövid ideig még habosítjuk, majd lazán belekeverjük a sütőporos, kakaós, fahéjas lisztet, a diót és a csokireszeléket is, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába töltjük (kb. 26 cm-es), majd előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk, megkenhetjük a barackpálinkával elkevert baracklekvárral, ettől lesz igazán pikáns a tortánk. A tetejére finom mogyorókémet kenünk, majd díszítésként szórjuk meg aprított dióval.
Elkészíthetjük a diós-vajas krémmel is. Ekkor a tejben megfőzzük a pudingot, amíg kihűl, addig felhabosítjuk a Vajas ízű margarint a cukorral, majd a már hideg pudingba keverjük, tovább habosítjuk gépi habverővel.
A kettévágott tortát megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is ízlésesen kenjük meg vele, diszítsük reszelt étcsokival, és aprított dióval, illetve felezett dióval is.