A tojásfehérjéket a csipet sóval fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, majd kemény habbá verjük. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk, rövid ideig még habosítjuk, majd lazán belekeverjük a sütőporos, kakaós, fahéjas lisztet, a diót és a csokireszeléket is, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
Sütőpapírral bélelt, kerek tortaformába töltjük (kb. 26 cm-es), majd előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk, megkenhetjük a barackpálinkával elkevert baracklekvárral, ettől lesz igazán pikáns a tortánk. A tetejére finom mogyorókémet kenünk, majd díszítésként szórjuk meg aprított dióval.Elkészíthetjük a diós-vajas krémmel is. Ekkor a tejben megfőzzük a pudingot, amíg kihűl, addig felhabosítjuk a Vajas ízű margarint a cukorral, majd a már hideg pudingba keverjük, tovább habosítjuk gépi habverővel.
A kettévágott tortát megtöltjük a krémmel, az oldalát és a tetejét is ízlésesen kenjük meg vele, diszítsük reszelt étcsokival, és aprított dióval, illetve felezett dióval is.