Pillangó torta
Hozzávalók
Tészta 1.
tojás | 8 darab |
---|---|
cukor | 8 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
liszt | 10 evőkanál |
Tészta 2.
tojás | 4 darab |
---|---|
cukor | 4 evőkanál |
sütőpor | 0.25 csomag |
liszt | 6 evőkanál |
krem
vaníliás pudingpor | 2 kupica |
---|---|
tej | 4 dl |
mascarpone | 50 dekagramm |
vaníliás cukor | 3 csomag |
tejszínhab | 3 dl |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
Díszítés
marcipán | 50 dekagramm |
---|---|
ételfesték | 1 darab |
Desszertek: Pillangó torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.
Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.
Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.
Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.