Feltöltve:

Pillangó torta

access_alarm 180
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta 1.

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt10 evőkanál

Tészta 2.

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
sütőpor0.25 csomag
liszt6 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej4 dl
mascarpone50 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tejszínhab3 dl
porcukor ízlés szerint1 adag

Díszítés

marcipán50 dekagramm
ételfesték1 darab

Desszertek: Pillangó torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.

2. lépés

Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.

3. lépés

Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.

4. lépés

Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem