Feltöltve:

Pillangó torta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta 1.

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
liszt10 evőkanál

Tészta 2.

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
sütőpor0.25 csomag
liszt6 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor2 kupica
tej4 dl
mascarpone50 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tejszínhab3 dl
porcukor ízlés szerint1 adag

Díszítés

marcipán50 dekagramm
ételfesték1 darab

Desszertek: Pillangó torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.

2

Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.

3

Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.

4

Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem