Pillangó torta
Hozzávalók
Tészta 1.
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
liszt | 10 evőkanál |
Tészta 2.
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
sütőpor | 0.25 csomag | |
liszt | 6 evőkanál |
krem
vaníliás pudingpor | 2 kupica | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
mascarpone | 50 dekagramm | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
tejszínhab | 3 dl | |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
Díszítés
marcipán | 50 dekagramm | |
---|---|---|
ételfesték | 1 darab |
Desszertek: Pillangó torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.
Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.
Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.
Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.