A hét tojásból, cukorból, lisztből és a sütőporból piskótatésztát készítünk. Kerek tortaformába öntjük a masszát, majd előmelegített sütőben készre sütjük. A tejben elkeverjük a réteslisztet és keményre főzzük, közben csepegtessünk bele párcseppnyi málnás, piros ételszínezéket. Ha pudinggal készítjük, ételszínezék helyett, akkor már egy ízt is kapunk. A Ramát jól kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal. A krémet bármivel ízesíthetjük. Lehet diós, kakaós, gyümölcsös, citromos, vagy gesztenyés. Amikor a főzött krém kihűlt, simára keverjük a Ramás kémmel. A megsült piskótát még melegen félbevágjuk, (ha kihűlt, morzsálódik), majd mindkét felet keresztben is félbe vágjuk. Én meglocsoltam a lapokat sütőrummal, de ha gyerekek is esznek belőle, ez elhagyható. A krém egyharmadával megkenjük a két belső lapot, majd ráfordítjuk a tetejüket és a vágással ellentétes oldalon lévő ívnél összeillesztjük. Körbekenjük a maradék krémmel. A habtejszínt felverjük, betöltjük a díszítő formázóba és tetszés szerint körbe díszítjük a lepkénket. A közepét kiemeltem csokidarával. A szárnyait dekorációs cukorgyönggyel díszítettem. A csápjának két csokidarabkát helyeztem.