Pillangó torta
Pillangó torta
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta 1.

    • tojás - 8 darab
    • cukor - 8 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 10 evőkanál

    Tészta 2.

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • sütőpor - 0.25 csomag
    • liszt - 6 evőkanál

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • tej - 4 dl
    • mascarpone - 50 dekagramm
    • vaníliás cukor - 3 csomag
    • tejszínhab - 3 dl
    • porcukor ízlés szerint - 1 adag

    Díszítés

    • marcipán - 50 dekagramm
    • ételfesték - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta 1: a tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá, majd beledolgozzuk a tojássárgát, végül beleszórjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan összekeverjük és egy 35x30-as tepsiben megsütjük. Ez lesz a szárnya. Ebből ami megmarad az lesz a feje.
    2. Tészta 2: ugyanúgy készítjük, mint az elsőt, csak ezt őzgerinc formában sütjük meg. Ez lesz a pillangó közepe.
    3. Krém: a vaníliás pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Még melegen belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot. A növényi tejszínhab a legjobb hozzá. Ezzel megtöltjük a piskótát.
    4. Díszítés: a marcipánt kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a formázott lapokat, végül kifestjük.