Pillangós epertorta
Pillangós epertorta
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • citrom - 1 púpos evőkanál
    • krémsajt - 200 gramm
    • porcukor - 60 gramm
    • habtejszín (minimum 30%-os zsírtartalmú) - 250 milliliter
    • bazsalikomlevél (opcionális, ha zöld krémet akarunk készíteni) - 30 gramm

    Díszítés

    • eper - 500 gramm

    Tészta (egy 24 cm x 24 cm-es sütőformához):

    • cukor - 300 gramm
    • tojás - 3 darab
    • finomliszt - 350 gramm
    • darált mogyoró vagy dió - 125 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 250 milliliter
    • apróra vágott mogyoró vagy dió - 40 gramm
    • puha Rama Vajas Íz - 300 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (ventillátoros sütő esetén 160 °C-ra) Keverjük össze és verjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
    2. Keverjük össze a lisztet, a darált mogyorót, a sütőport és egy csipet sót. A tejjel összeöntve keverjük bele óvatosan az egészet egyben a margarinos keverékbe. Adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót.
    3. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, vagy kenjük ki margarinnal. Kanalazzuk a masszát a tepsibe, és egyengessük el egyformára a felületét. Süssük az előmelegített sütőben kb. 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni a tortát!
    4. Amíg sül a tészta reszeljük le a citrom héját, keverjük össze a krémsajttal és a porcukorral. Verjük keményre a habtejszínt és egy habverő segítségével apránként adagoljuk bele a krémsajt-keverékbe. Hagyjuk pihenni a krémet hűvös helyen, amíg nincs rá szükségünk.
    5. Kenjünk egy vékony réteg krémet a teljes tortára. 20 db epret tegyünk félre a díszítéshez. Az epreket hosszában vágjuk három részre, fektetve borítsuk be vele a tortát. A megmaradt krémet hullám-alakban kenjük szét az epres rétegen.
    6. A torta tetejét díszítsük pillangó-alakú eprekkel (szeljünk minden epret 3 részre és készítsünk pillangó alakzatokat törzset és szárnyakat). A pillangós epertortánk el is készült!