Pillecukor
Desszertek: Pillecukor a sok
Elkészítés
A zselatinport tálba tesszük, és 4 evőkanál vízzel elkeverjük. A cukrot a mézzel, csipet sóval és kb. 1/2 dl vízzel a bugyogástól számítva 4-5 percig kevergetve sűrű sziruppá főzzük. 2 evőkanálnyit a zselatinnal robotgép segitségével elkeverünk, majd a szirup maradékát is hozzáadva a legmagasabb fokozaton legalább 10 percigaddig verjük, amíg kifehéredik és nyúlós, ragadós nem lesz. Egy kisebb tálat sütőpapírral kibébelünk, megolajozzuk, és belesimítjuk a cukrot. Gyorsan kell dolgoznunk, mert minden másodperccel egyre jobban dermed, egyre nehezebb bánni vele. Olajozott sütőpapírral lefedjük, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.
A pudingport 1,5 dl vízben 10 dkg cukorral kikeverjük, és kis lángon besűritjük. Hozzáadjuk az italport, és kihűtjük. A kis kockákra vágott pillecukrot a bevonóval megkenjük, és kókuszreszelékkel megszórjuk.