Pilóta keksz
Desszertek: Pilóta keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A tojást a Ramával és a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk.
2
Két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk. 0.5 cm-re nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm átmérőjűre.
3
Kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük, előmelegített sütőben, lassú tűzön, egymástól kissé távol.
4
A krémhez valókat a Rama kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a Ramát belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.
5
Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel. Egy tepsi süti 8-10 perc alatt megsül, a gáz hármas fokozatán.