Pilótakeksz
Hozzávalók
cukor | 35 dekagramm |
---|---|
kakaó | 4 evőkanál |
liszt | 1 kilogramm |
Ráma | 75 dekagramm |
tej | 2 dl |
tojás | 2 darab |
szalalkáli | 1.5 dekagramm |
Desszertek: Pilótakeksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
2 dl tejben feloldjuk a szalalkálit. 50 dkg Ramát 1 kg liszttel elmorzsolunk, hozzáadunk 35 dkg cukrot, 2 tojást és a szalalkális tejjel összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét 1 ek kakaóval ízesítjük és egy órát állni hagyjuk. Ezután mind a két tésztát vékonyra kinyújtjuk és kerek formával kiszaggatjuk, majd alacsony hőfokon megsütjük. Krém: 25 dkg Rama, 3 ek. kakaó, 25 dkg porcukor. Ezeket jó habosra kikeverjük és a két lapot összeragasztjuk. Néhány napos állás után a legfinomabb.