Pina Colada torta
Hozzávalók
krem
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
---|---|
zselatin | 1 csomag |
apróra vágott ananász | 0.5 doboz |
tejszín | 3 dl |
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag |
cukor | 6 evőkanál |
tej | 3.5 dl |
ananászlé | 2.5 dl |
Díszítés
fehér rum | 1 dl |
---|---|
víz | 2 dl |
ananászlé | 2 dl |
cukor | 6 evőkanál |
színtelen tortazselé | 2 csomag |
körszeletes ananász | 1 doboz |
Piskótatészta
tojás | 6 darab |
---|---|
reszelt fehér csoki | 3 dekagramm |
cukor | 6 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 6 evőkanál |
Desszertek: Pina Colada torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztája egy teljesen hagyományos piskóta, annyi különbséggel hogy a lisztbe keverjünk bele néhány dkg reszelt fehér csokit.
A krémhez a pudingot az ananászlével és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt közben felverjük. Ha elkészült, belekeverjük a lecsepegtetett ananászt és a kókuszreszeléket, majd óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingot, valamint a felfőzött zselatint. Hűtőbe tesszük kb. 20 percre.
Betöltjük a tortát. A tésztát 3 részre vágjuk. Ha elkészültünk, kb 3 dl tejszínt verjünk fel, amivel húzzuk fel a torta oldalát, majd tegyük hűtőbe amíg elkészítjük a zselét a tetejére.
A tortazselét felfőzzük az ananászlével, a vízzel és a fehér rummal. Ha kész, belekeverjük a cukrot. A szelet ananászokat a torta tetejére fektetjük és amikor már kezd kötni a zselé az ananászokra öntjük. Másfél órát hagyjuk a hűtőben pihenni kb.