Pinacolada pitetorta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
tej | 1 kevés | |
tejcsokoládé apróra várgva | 1 adag |
A krémhez
vaníliás pugingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 1 darab | |
kókuszreszelék | 1 darab | |
ananászkonzerv | 1 darab | |
rum | 1 darab |
Desszertek: Pinacolada pitetorta a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd egy fél órát hűtőben pihentetjük.
2
Mialatt a tészta áll, elkészítjük a krémet. Az ananász levéből, a tejből és a kókuszreszelékből megfőzzük a pudingot. Az ananászokat pici darabokra vágjuk, majd ha kihűlt a krém, akkor hozzákeverjük.
3
A tésztát elfelezzük. Az egyik részével kibélelünk egy tortaformát, meglocsoljuk rummal, majd ráöntjük a kókuszos-ananászos pudingot. Újra meglocsoljuk a rummal. A tészta másik felét kör alakúra nyújtjuk és rátesszük a krémre, majd megsütjük.