Piramisu – avagy a jó tiramisu receptje
80
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 10 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 evőkanál | |
rétesliszt | 10 evőkanál | |
Ráma | 1 darab |
A krémhez
Gála vagy Aranka vanília krémpor | 2 csomag | |
---|---|---|
natúr vajkrém (250 g) | 2 doboz | |
sütőrum | 2 dl | |
lefőzött kávé | 2 dl | |
Holland vagy szerencsi kakaópor | 1 kevés | |
tej | 1 kevés |
Desszertek: Piramisu – avagy a jó tiramisu receptje a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
1
A szokásos módon piskótát készítünk: vagy 2 db öttojásosat vagy egy 10 tojásosat, amit később kettévágunk. A piskótának kb. 20 perc a sütési ideje, ha az első módon cselekszünk.
2
A vajkrémet összekeverjük a krémporokkal. Kevés tejjel lazítjuk.
3
A kávét és a rumot összeöntöm és jól meglocsolom a piskótákat.
Közepére belekenem a krém felét, és egymásra fordítom őket. A piskóta tetejét is megkenem a krémmel, és bőven megszitálom a kakaóporral.
Tejszínhabbal tálalom.