Pirított diós piskóta
Hozzávalók
tojás | 8 darab |
---|---|
liszt | 16 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás cukor | 3 csomag |
porcukor | 15 dekagramm |
karamellás pudingpor | 1.5 csomag |
aprított, pirított dióbél | 20 dekagramm |
tej | 6 dl |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Pirított diós piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük. A tojások sárgáját és fehérjéjét külön választjuk. A sárgáját a cukorba tesszük, majd turmixgéppel simára keverjük. A masszára 8 kanál lisztet, majd 8 kanál vizet öntünk és tovább keverjük. Amikor már sima, megismételjük az előbbi mozzanatot: 8 kanál liszt, 8 kanál víz és beletesszük az 1 cs sütőport is. Még nem keverem tovább, hanem felverem a tojások fehérjéjét az 1 cs vaníliás cukorral.
Ezután visszatérve a masszához, újra simára turmixoljuk és belekeverjük fakanállal a keményre felvert habot óvatosan, hogy ne törjön meg túlságosan a hab.
Egy nagyobb méretű tepsit (kb 36x28) kibélelünk sütőpapírral és vékonyan kikenünk Ramával, és vékonyan megszórjuk liszttel, majd jöhet bele a massza. 10 percig magas, majd 10 percig közepes lángon sütjük.
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a tölteléket. A pudingot 6 dl tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 20 dkg Ramát 15 dkg cukorral elkeverünk és amikor teljesen kihűlt a puding, akkor kanalanként hozzákeverjük azt is. A krém felét a piskótára kenjük, rászórjuk a pirított diót, majd következik a krém másik fele.
Ezután az egészet hideg helyre tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek és csak később szeleteljük.