Piros réteges
Hozzávalók
A töltelékhez
piros lekvár | 1 adag | |
---|---|---|
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
olaj | 1 evőkanál | |
durvára vágott dió vagy szeletelt mandula | 10 dekagramm |
A tésztához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 14 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
puha Rama | 6 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Piros réteges a sok
Elkészítés
1
A porcukor felét felhabosítjuk a Ramával és a tojások sárgájával.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot is.
2
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a Ramás masszába forgatjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk és belekeverjük a fenti masszába.
3
Sütőpapíros tepsibe öntjük, vékonyan elkenjük, majd 180 fokos, előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük.
4
Kihülve 3 egyenlő csíkra vágjuk, lekvárral rétegezzük, a tetejét is lekvárral kenjük.
5
Végül a csokit az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és a süti tetejére simítjuk. Durvára vágott dióval vagy mandulával díszítjük.