Feltöltve:

Piskóta alaprecept

40
Könnyű
10 fő
favorite_border 3

Hozzávalók

tojás6 darab
liszt120 gramm
cukor120 gramm

Sütéshez

Sütési idő 25 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 20 cm-es kapcsos tortaforma

Desszertek: Piskóta alaprecept a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

Piskóta alaprecept elkészítés 1. lépés képe
1

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A kapcsos tortaformát aljára helyezzünk szilikonos sütőpapírt.

Piskóta alaprecept elkészítés 2. lépés képe
2

A tojásokat válasszuk szét.

Piskóta alaprecept elkészítés 3. lépés képe
3

A fehérjét kézi vagy gépi habverő segítségével kezdjük felverni.

Piskóta alaprecept elkészítés 4. lépés képe
4

Ha már habos és kezd kifehéredni, apránként szórjuk hozzá a cukrot, így verjük kemény habbá.

Piskóta alaprecept elkészítés 5. lépés képe
5

A habba óvatosan forgassuk bele először a tojások sárgáját.

Piskóta alaprecept elkészítés 6. lépés képe
6

Majd szitáljuk bele a lisztet 2 részletben, és óvatosan keverjük simára.

Piskóta alaprecept elkészítés 7. lépés képe
7

A masszát öntsük az előlészített tortaformába, egy habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a tortaforma széléig.

Piskóta alaprecept elkészítés 8. lépés képe
8

Előmelegített sütőben süssük kb 25 percen keresztül. Közben ne nyissuk rá a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Borítsuk rácsra, és hagyjuk a formában kihűlni.

Piskóta alaprecept elkészítés 9. lépés képe
9

Ha kihűlt, vágjuk körbe egy éles késsel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem