A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A kapcsos tortaformát aljára helyezzünk szilikonos sütőpapírt.
2
A tojásokat válasszuk szét.
3
A fehérjét kézi vagy gépi habverő segítségével kezdjük felverni.
4
Ha már habos és kezd kifehéredni, apránként szórjuk hozzá a cukrot, így verjük kemény habbá.
5
A habba óvatosan forgassuk bele először a tojások sárgáját.
6
Majd szitáljuk bele a lisztet 2 részletben, és óvatosan keverjük simára.
7
A masszát öntsük az előlészített tortaformába, egy habkártya segítségével húzzuk ki a masszát a tortaforma széléig.
8
Előmelegített sütőben süssük kb 25 percen keresztül. Közben ne nyissuk rá a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Borítsuk rácsra, és hagyjuk a formában kihűlni.