Piskótacsibe
Piskótacsibe
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • piskótatallér - 50 dekagramm
  • tej - 1 dl
  • Ráma - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • kókuszreszelék - 5 dekagramm
  • étcsokoládé - 5 dekagramm
  • piros zselécukor - 1 kevés
  • sárga élelmiszerszínezék - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A piskótából 60 db-ot félreteszünk, a többit ledaráljuk, tejjel, Ramával, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, majd 20 golyót formálunk belőle. A kókuszt megfestjük az élelmiszer színezékkel. A golyókat ebben hempergetjük meg és hűtőbe rakjuk. Közben a csokit felolvasztjuk. A zselés cukorból taréjt és csőrt vágunk ki, amit csokival megkent két piskóta közé ragasztunk. A csokival szemet rajzolunk fogpiszkálóval és a fejet a kókuszos golyóhoz ragasztjuk. A maradék piskótákat félbevágjuk, azokat is megkenjük csokival és a golyók oldalára ragasztjuk szárnynak.