Piskótás, meggyes rétes
Hozzávalók
A tésztához
ek.liszt | 15 darab | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tejföl | 1.5 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab | |
citromlé, vagy ecet | 2 kávéskanál | |
tojás | 1 darab |
A piskótához
tojás | 4 egész | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
citromlé | 1 kávéskanál | |
víz | 4 evőkanál |
A töltelékhez
gyümölcs ízlés szerint | 1 kevés |
---|
Desszertek: Piskótás, meggyes rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
1
A rétestészta elkészítése: 10 ek. lisztet tejföllel, tojással és csipet sóval összegyúrunk, majd kisodorjuk. Utána a Ramát megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek. lisztet, ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Az egészet összetekerjük és 5 db-ra vágjuk. Míg a piskótát elkészítjük, hideg helyre tesszük. A piskóta hozzávalóit összekeverjük, a tojásokat nem választjuk szét. A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra, kb 2-3 ek. piskótatésztával megkenjük, gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük. Mind az 5 cipóval ezt tesszük. A rétesrudakat lekenjük tojással és sütjük. Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél. Nagyon finom.