Piskótatekercs
Desszertek: Piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet szitáljuk át.
A tojások sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra. Ha szépen kivilágosodik és a térfogata legalább a duplájára nő, akkor jó.
A fehérjét robotgéppel lassan kezdjük el habbá verni. Amikor már fehér, apránként adagoljuk hozzá a maradék cukrot, és verjük kemény habbá. A robotgépet tegyük félre, és egy spatulával dolgozzunk tovább. A tojásfehérje habjába ezzel forgassuk bele a cukros tojássárgát és az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a levegőt ne keverjük ki belőle.
A masszát öntsük a tepsibe, és oszlassuk el benne, kb. 1-1,5 cm vastagságban. Süssük 180 °C-os sütőben 10-12 percig, amig szép aranybarna nem lesz. Akkor jó, ha az ujjunkkal benyomjuk, és a tészta visszaugrik.
Azonnal borítsuk egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra. Húzzuk le róla a sütőpapírt, amin sütöttük, majd helyezzük is vissza, és még így melegen tekerjük fel a két sütőpapírral együtt a hosszabbik oldalánál. Így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg ízlés szerint lekvárral. Tekerjük fel szorosan és hagyjuk picit pihenni. Porcukorral megszórva tálaljuk.