Piskótatekercs
Piskótatekercs
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • liszt - 120 gramm
  • kristálycukor - 120 gramm
  • porcukor a szóráshoz - darab
  • lekvár a töltelékhez - darab

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat válasszuk szét. A lisztet szitáljuk át.
  2. A tojások sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra. Ha szépen kivilágosodik és a térfogata legalább a duplájára nő, akkor jó.
  3. A fehérjét robotgéppel lassan kezdjük el habbá verni. Amikor már fehér, apránként adagoljuk hozzá a maradék cukrot, és verjük kemény habbá. A robotgépet tegyük félre, és egy spatulával dolgozzunk tovább. A tojásfehérje habjába ezzel forgassuk bele a cukros tojássárgát és az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a levegőt ne keverjük ki belőle.
  4. A masszát öntsük a tepsibe, és oszlassuk el benne, kb. 1-1,5 cm vastagságban. Süssük 180 °C-os sütőben 10-12 percig, amig szép aranybarna nem lesz. Akkor jó, ha az ujjunkkal benyomjuk, és a tészta visszaugrik.
  5. Azonnal borítsuk egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra. Húzzuk le róla a sütőpapírt, amin sütöttük, majd helyezzük is vissza, és még így melegen tekerjük fel a két sütőpapírral együtt a hosszabbik oldalánál. Így hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg ízlés szerint lekvárral. Tekerjük fel szorosan és hagyjuk picit pihenni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Sütéshez