Piskótatekercses túrótorta
Piskótatekercses túrótorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 12 darab
    • porcukor - 24 dekagramm
    • liszt - 24 dekagramm
    • sütőpor - 2 csomag
    • baracklekvár - 1 darab

    Krémhez

    • túró - 0.5 kilogramm
    • tejszín - 3 dl
    • porcukor - 20 dekagramm
    • tej - 1.5 dl
    • meggy (befőtt is lehet) - 1 kevés
    • étkezési zselatin - 1 csomag

    Tetejére

    • zselatin - 1 csomag
    • meggy - 1 darab
    • barack - 1 darab
    • citrom - 1 karika

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból 2 rúd piskótatekercset készítünk.
    2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: a túrót villával áttörjük, belekeverjük a porcukrot, a langyos tejben feloldott zselatint és a felvert tejszínt. Hozzátesszük a magozott meggybefőttet, amit előzőleg lecsepegtetünk, de lehet más gyümölcs is, amit szeretünk.
    3. Felszeleteljük a piskótatekercseket. A tortaforma oldalát az alja nélkül ráhelyezzük a tortatartóra. Az alját kirakjuk a piskótatekercsekkel, majd az oldalát is. A közepére kenjük a krémet, kicsit betesszük a hűtőbe, kb 10 percre.
    4. Díszítjük a tetejét gyümölcsökkel és leöntjük a zselatinnal, mint a gyümölcstortát. 1 napot hagyjuk a hűtőben dermedni és akkor vesszük le a tortakapcsot. Szeletelve tálaljuk.