Feltöltve:

Pisztáciás Chiffon torta

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás2 darab
tojásfehérje2 darab
liszt3 evőkanál
porcukor3 evőkanál
keményítő1 teáskanál
szőlőmagolaj3 evőkanál
víz3 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
darált pisztácia5 dekagramm
vaníliás cukor1 teáskanál

Desszertek: Pisztáciás Chiffon torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

165 'C-ra előmelegítjük a sütőt. 18 cm-es kapcsos tortaforma alját vékonyan kiolajozzuk és kilisztezzük. A z oldalát nem kell.

2

A 2 tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük, majd a vizet és szép lassan hozzászórjuk a sütőporral és pisztáciával, keményítővel elkevert lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjék (4 db tojásfehérje) felét keverjük először lazán a tésztához, majd a másik felét is, de óvatosan minél kevésbé törjön össze a hab.

3

160-165 'C-on 30 percig sütjük. Miután kivettük a sütőből (a széle hozzá kell, hogy süljön a formához) 3 pohárból állványt készítve, a tortaforma szélét kell megtartaniuk, a tortát fejjel lefelé ráillesztve hagyjuk hűlni. Ettől nem tud összeesni. Ha teljesen kihűlt, késsel körbevágjuk, hogy elválasszuk a tortaformától és jó éles késsel szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem