Pisztáciás körteszelet
Hozzávalók
só | 1 csipetnyi | |
---|---|---|
szárított élesztő | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tej | 2.5 dl | |
Ráma | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 40 dekagramm |
A tetejére
natúr pisztácia | 5 dekagramm | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
tojás | 3 darab | |
tejföl | 2.5 dl | |
érett körte | 1 kilogramm | |
cukor | 4 evőkanál |
Desszertek: Pisztáciás körteszelet a sok
Elkészítés
1
A lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval. Jól összedolgozzuk és az így kapott tésztát letakarva, meleg helyen fél órán át kelesztjük.
2
Eközben a körtét meghámozzuk, kisebb cikkekre szeleteljük. A tésztát átgyúrjuk, téglalappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit.
3
Kirakjuk a cikkekre vágott körtével, meglocsoljuk kevés citromlével. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a tojással és a durvára vágott natúr pisztáciával.
4
A körtére egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.