Pisztáciás körteszelet
Pisztáciás körteszelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • só - 1 csipetnyi
  • szárított élesztő - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • tej - 2.5 dl
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm

A tetejére

  • natúr pisztácia - 5 dekagramm
  • citrom leve - 1 darab
  • tojás - 3 darab
  • tejföl - 2.5 dl
  • érett körte - 1 kilogramm
  • cukor - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval. Jól összedolgozzuk és az így kapott tésztát letakarva, meleg helyen fél órán át kelesztjük.
  2. Eközben a körtét meghámozzuk, kisebb cikkekre szeleteljük. A tésztát átgyúrjuk, téglalappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit.
  3. Kirakjuk a cikkekre vágott körtével, meglocsoljuk kevés citromlével. A tejfölt elkeverjük a cukorral, a tojással és a durvára vágott natúr pisztáciával.
  4. A körtére egyenletesen elosztjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.