Pisztáciás-sárgabarackos pavlova
Desszertek: Pisztáciás-sárgabarackos pavlova a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 130°C fokra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 2-es fokozat).
Elektromos habverő segítségével verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, közben fokozatosan adagoljuk a cukrot a masszához, hogy szép fényes krémet kapjunk.
Béleljünk ki egy alacsony szélű tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen oszlassuk szét benne a cukros habot, végül szórjuk bele az aprított natúr pisztáciát.
Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük a masszát 30-40 percig, amíg a hab kérge megkeményedik, belül azonban még puha marad. Hagyjuk kihűlni.
Fordítsuk rá a habcsókot egy nagy darab sütőpapírra, majd miután megbizonyosodtunk róla, hogy teljesen kihűlt, óvatosan húzzuk le tetejéről a sütőpapírt.
Tegyük a habcsókot egy tálra, majd kanalazzuk rá a kissé megolvadt Carte dR17;Or pisztáciás jégkrémet.
Szórjuk a sárgabarack szeleteket a fagylaltba, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel habcsókot.
Hintsük meg a habcsókok tetejét porcukorral, majd helyezzük szeletenként desszertes tányérokra. Azonnal tálaljuk.