Feltöltve:

Pisztáciás-sárgabarackos pavlova

55
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Pisztácia jégkrém, kissé megolvadva (200g/400ml)8 gombóc
tojásfehérje5 darab
kristálycukor275 gramm
pisztácia30 gramm
sárgabarack4 darab
porcukor a meghintéshez1 kevés

Desszertek: Pisztáciás-sárgabarackos pavlova a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 130°C fokra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 2-es fokozat).

2

Elektromos habverő segítségével verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, közben fokozatosan adagoljuk a cukrot a masszához, hogy szép fényes krémet kapjunk.

3

Béleljünk ki egy alacsony szélű tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen oszlassuk szét benne a cukros habot, végül szórjuk bele az aprított natúr pisztáciát.

4

Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe és süssük a masszát 30-40 percig, amíg a hab kérge megkeményedik, belül azonban még puha marad. Hagyjuk kihűlni.

5

Fordítsuk rá a habcsókot egy nagy darab sütőpapírra, majd miután megbizonyosodtunk róla, hogy teljesen kihűlt, óvatosan húzzuk le tetejéről a sütőpapírt.

6

Tegyük a habcsókot egy tálra, majd kanalazzuk rá a kissé megolvadt Carte dR17;Or pisztáciás jégkrémet.

7

Szórjuk a sárgabarack szeleteket a fagylaltba, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel habcsókot.

8

Hintsük meg a habcsókok tetejét porcukorral, majd helyezzük szeletenként desszertes tányérokra. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem