Feltöltve:

Pisztáciás szelet

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor13 evőkanál
cukor5 evőkanál
kakaó1 darab
liszt (annyi, amennyit a tészta felvesz)1 adag
Ráma30 dekagramm
tej7 dl
tojás3 egész
szódabikarbóna1 evőkanál
méz2 evőkanál
olaj3 evőkanál
darált pisztácia (natúr)20 dekagramm
fehér csokoládé10 dekagramm
tejszín1 dl
zöld ételfesték1 üvegcse
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
pisztácia eszencia (ez akár el is hagyható)1 evőkanál

Desszertek: Pisztáciás szelet a sok

Elkészítés

1

Tészta: 3 db tojást, 8 ek. cukrot, 2 ek. mézet, 3 ek. olajat, 1 ek. szódabikarbónát, 10 dkg Ramát, az eszenciát és a zöld ételfestéket összegyúrjuk annyi liszttel, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Négy részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük egyenként körül-belül 10 percig.

2

Krém: 2 csomag vaníliás pudingot 7 dl tejjel és 5 ek. cukorral megfőzünk, majd még melegen belekeverjük a darált pisztáciát. 20 dkg Ramát kikeverünk 5 ek. porcukorral és ha a puding kihűlt, a kettőt összedolgozzuk.

3

A lapokat megtöltjük a krémmel és a tetejére a következő máz kerüljön.

4

Máz: 10 dkg fehér csokit felolvasztunk, hozzákeverünk 1 dl tejszínt és annyi zöld ételfestéket, hogy hasonló színt kapjunk, mint a tészta. Ezt a tészta tetejére öntjük és hűtőben legalább 6 órát puhulni hagyjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem