Poharas sütemény
Poharas sütemény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • citromlé - 3 evőkanál
  • joghurt - 1 dl
  • reszelt citromhéj - 1 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • porcukor - 10 dekagramm
  • tojásfehérje - 2 evőkanál
  • kristálycukor - 20 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag
  • csokoládéreszelék - 5 dekagramm
  • mazsola (1,5 pohár) - 15 dekagramm
  • finomliszt (4 pohár) - 37 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát megolvasztjuk. A joghurtot egy tálba öntjük. (Az üres poharat a továbbiakban mérőedényként használhatjuk.) A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. Az olvasztott Ramát állandó keverés mellett lassan hozzáadagoljuk.
  2. A reszelt citromhéjat, a citromlevet és a sót a joghurttal összekeverjük és a Ramás masszához adjuk. Ezután a lisztben elvegyítjük a sütőport, a mazsolával és a csokoládéreszelékkel együtt belekeverjük a joghurtos masszába.
  3. A sütőformát kikenjük Ramával, a tésztát beleöntjük, tetejét lesimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175-200 °C-on 40-50 percig sütjük. Sütés után a tésztát hűtőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, a porcukrot hozzászórjuk és elkeverjük. A cukormázat egy kanál segítségével vastagon a tésztára kenjük, majd megszórjuk csokoládéreszelékkel és megszárítjuk.