Polentás vagy puliszkás muffin
Hozzávalók
kukoricadara | 12 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 2 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
Só | 1 kávéskanál | |
Tojás | 1 darab | |
puha Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
apró kockára vágott, 2,5 dkg forró Rama Vajas Ízben, kis sóval barnára pirított vöröshagyma | 1 darab |
Talalás
tejföl | 1 darab | |
---|---|---|
apró kockára vágott pirított bacon vagy szalonna | 20 dekagramm |
Desszertek: Polentás vagy puliszkás muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
Keverjük el egy tálban a lisztet a kukoricadarával, a sütőporral és a sóval.
A puha Rama Vajas Ízt keverjük ki a tojással, adjuk hozzá a lisztes keveréket, majd fokozatosan a tejet is, végül pedig a pirított hagymát. Az így elkészült híg masszát merőkanál segítségével kanalazzuk papír kapszlikkal bélelt muffin sütőbe, vagy szilikon sütőformába, majdnem a forma tetejéig.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni.
Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni, tejföllel, tengeri sóval és pirított baconnel megszórva tálaljuk.