Feltöltve:

Pompás gyümölcskenyér

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

mazsola80 gramm
puha, aszalt füge80 gramm
aszalt sárgabarack80 gramm
cukrozott citromhéj50 gramm
cukrozott narancshéj50 gramm
finomliszt160 gramm
sütőpor0.5 teáskanál
Rama a formához1 diónyi
liszt a formához2 evőkanál
Ráma125 gramm
porcukor150 gramm
vaníliás cukor10 gramm
tojás4 darab
rum2 evőkanál

A mázhoz és a díszítéshez

tortabevonó étcsokoládé100 gramm
olaj2 evőkanál
aprított mandulapehely1 evőkanál

Desszertek: Pompás gyümölcskenyér a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1

A mazsolát 1 órára langyos vízbe áztatjuk és alaposan lecsepegtetjük. A fügét, a sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom és narancshéjat apróra-finomra vágjuk. Papírkendővel szárazra törölgetjük a mazsolát, a vágott gyümölcsökhöz adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 ek. liszttel, hogy le ne szálljanak majd a massza aljára és lazán összekeverjük. Szitakanálba tesszük, lerázzuk róluk a felesleget, amit visszaszitálunk a kimért liszthez, végül hozzákeverjük a sütőport is. Kikenünk Ramával és beszórunk liszttel egy 1-1,2 l űrtartalmú őzgerincformát, a felesleges lisztet kirázzuk, kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszalt gyümölcs keveréket és gyengéden, de alaposan összekeverjük. Az őzgerincformába szedjük, simítjuk a masszát , az alját szelíden a munkalaphoz veregetjük, hogy mindenütt jól kitöltse és a középső bordamagasságra állított rácson kb. 50 percig sütjük. A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy nagyobb méretű kerek tálcát és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. A felaprózott csokoládébevonót meleg vízfürdőn felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal és a sütemény tetejére csorgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja. A csokoládé tetejére egy evőkanál aprított mandulapehelyt szórhatunk, de morzsa-cukorral is megszórható és hagyjuk egészen megszáradni. Tálaláskor a bordázat mentén szeleteljük. Minél tovább áll, annál finomabb.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem