Feltöltve:

Porhanyós gesztenyés hókifli

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl2 evőkanál
tojás1 darab
liszt50 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor15 dekagramm
tojássárga1 darab
vaníliás cukor1 csomag
gesztenyemassza25 dekagramm
rumaroma1 evőkanál

Desszertek: Porhanyós gesztenyés hókifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

Porhanyós gesztenyés hókifli elkészítés 1. lépés képe
1

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót tojásokat és a tejfölt és jól összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük.

2

Amíg pihen a tészta a felengedett gesztenyemasszát egy villával összetörjük, és hozzádolgozzuk a rumaromát.

Porhanyós gesztenyés hókifli elkészítés 3. lépés képe
3

A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik tészta darabot . Kb 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Ezután mindegyik tésztára kb. egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük, kifliket formázunk belőle.
Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket.

4

Előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A kész kifliket hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorba forgatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem