Porhanyós gesztenyés hókifli
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 2 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojássárga | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
rumaroma | 1 evőkanál |
Desszertek: Porhanyós gesztenyés hókifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót tojásokat és a tejfölt és jól összegyúrjuk. 30 percig hűtőben pihentetjük.
Amíg pihen a tészta a felengedett gesztenyemasszát egy villával összetörjük, és hozzádolgozzuk a rumaromát.

A tésztát 2 részre osztjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk az egyik tészta darabot . Kb 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Ezután mindegyik tésztára kb. egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük, kifliket formázunk belőle.
Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket.
Előmelegített sütőben 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A kész kifliket hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorba forgatjuk.