Pörkölt diós
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás puding - 1 csomag
    • tej - 3 dl
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • Ráma - 1 púpos evőkanál
    • porcukor - 15 dekagramm
    • vanília - 1 darab

    Gyúrt tészta

    • liszt - 20 dekagramm
    • porcukor - 1 marék
    • tojássárgája - 2 darab
    • Ráma - 10 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tej - 1 kevés

    Kevert tészta

    • tojássárgája - 8 darab
    • porcukor - 30 dekagramm
    • darált dió - 26 dekagramm
    • liszt - 1 evőkanál
    • tojásfehérje keményre vert habja - 10 darab

    Elkészítés:

    1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és Ramával kikent tepsibe tesszük. A kevert tészta hozzávalóit szintén összekeverjük, majd a nyújtott tésztára egyenletesen szétterítjük. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a krémet. Pörköljünk meg 10 dkg durvára vágott diót, szórjuk rá a krémre, majd csurgassuk le olvasztott csokoládéval. Krém: a vaníliás pudingot megfőzzük, majd ha kihűlt hozzáadunk 1 Ramát, 15 dkg porcukrot, és 1 vaníliát.