Feltöltve:

Portugál finomság (Pastéis de Nata)

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

leveles tészta20 dekagramm
fahéj1 rúd
vékonyan hámozott citromhéj2 szelet
tej2 dl
tejszín2 dl
tojássárgája4 darab
keményítő1 evőkanál
1 csipetnyi
cukor6 kupica
fahéjas porcukor a tetejére1 kevés
Rama a forma kikenéséhez1 kevés

Desszertek: Portugál finomság (Pastéis de Nata) a sok

Elkészítés

1

A tésztát nyújtsuk ki téglalap formájúra és tekerjük fel a hosszabb oldaláról jó szorosan. A hengerből vágjunk ujjnyi vastag szeleteket, majd a csigákat tegyük egy Ramával kikent mini muffin tepsi mélyedéseibe és nyomkodjuk a formába, hogy teljesen kitöltse. Kis kosárka formákat kapunk. A hűtőben várakozzon, amíg a krém elkészül.

2

A tejet forraljuk össze a citromhéjjal, cukorral, sóval és fahéjjal. A tűzről levéve öntsük hozzá a tejszínt és ha elég langyos, keverjük el a tojássárgával, valamint a keményítővel, majd vízfürdő felett sűrítsük be a krémet. Nem kell nagyon keményre, maradjon kicsit folyós.

3

A tésztákat töltsük meg a krémmel, 3/4 -ig töltsük a tésztákat. 190 'C fokon 20 percig süssük, amíg a teteje kissé aranybarnára pirul. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem