Feltöltve:

Portugál pudingos kosárka (pasteis de belem)

40
Közepes
1 fő
favorite_border 3

Hozzávalók

A tésztához

leveles tészta50 dekagramm

A krémhez

tej3 dl
cukor10 dekagramm
Ráma1.5 dekagramm
finomliszt2 dekagramm
tojássárgája3 darab

A tepsi előkészítéséhez

puha Rama1 kevés

Desszertek: Portugál pudingos kosárka (pasteis de belem) a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 240 fokra, Ramával kikenjük a muffin tepsit.

2

A tésztát lisztes deszkán 30x20 cm-es téglalapra kinyújtjuk, majd az egyik hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

3

A krémhez a 2 dl tejet, a cukrot és a Ramát összemelegítjük, hogy a cukor és a Rama felolvadjon. A lisztet és a maradék tejet kézi habverővel simára keverjük egy tálban. Ezután a lisztes részhez apránként, kevergetve hozzáadjuk a meleg tejes részt, majd az egészet langyosra hűtjük. Kézi habverővel elvegyítjük egyenként a tojássárgákat.

4

A tésztát 12 egyenlő részre szeleteljük, majd a szeleteket kilapogatjuk a kezeinkkel, hogy kibélelhessük velük a muffin tepsi horpadásait.

5

Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és a horpadásokat megtöltjük 2/3-ig a krémmel. A süteményeket 12 percig sütjük, majd 2 perc alatt rágrillezünk, hogy a tetejük aranybarnára piruljon.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 4
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem