Feltöltve:

Pöstyéni szelet

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

porcukor200 gramm
Ráma200 gramm
tej1 liter
finomliszt9 púpos evőkanál
kristálycukor8 evőkanál

Lapok

liszt500 gramm
Ráma250 gramm
porcukor150 gramm
tojás1 darab
szalalkáli1 dekagramm
tej3 evőkanál

Karamellmáz

cukor16 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tejszín0.5 dl

Desszertek: Pöstyéni szelet a sok

Elkészítés

1

Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk és 15 percet pihentetjük, majd 25×39 cm-es tepsi hátán megsütjük. A lisztet csomómentesre keverjük a fele tejjel, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz. A cukrot karamellizáljuk közepes tűzön, mert ha megég, akkor keserű ízt kap. Amikor szép aranybarna színt kapott, felöntjük a tej másik felével és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos keverés mellett a habarásunkat és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros Ramával. Betöltjük a lapokat a krémmel és hagyjuk puhulni. A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, aranysárgára karamellizáljuk, hozzátesszük a tejszínt és a Ramát, majd összefőzzük. A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem