Pöttyös piskótatekercs
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 1 evőkanál | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 6 evőkanál | |
tej | 6 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 teáskanál |
Desszertek: Pöttyös piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a lekvárt beletöltjük a nyomózsákba, vagy bármilyen kinyomó formába és kis pöttyöket nyomunk a sütőpapírra. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját összekeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sütőporral, majd hozzákeverjük a lisztet is, végül a tojásfehérje felvert habját.
Az egész masszát ráöntjük a pöttyös sütőpapírra és 200 fokon 5 percig sütjük, majd 175 fokon 10 percig. Konyharuhára tesszük és sütőpapírral együtt feltekerjük. Kétszer-háromszor ki-be tekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt és megkenjük lekvárral, vagy pudinggal, ki mit szeret, végül feltekerjük.