Pöttyös szelet csokimázzal
Hozzávalók
A tetejére
tortabevonó | 10 dekagramm | |
---|---|---|
olaj | 2 evőkanál |
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 0.5 csomag | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tejföl | 2 evőkanál |
A piskótához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
darált dió | 10 dekagramm | |
zsemlemorzsa | 1 evőkanál |
Továbbá
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Pöttyös szelet csokimázzal a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyiket a Ramával kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk és lekvárral megkenjük. A másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formázunk, olyan hosszút, amilyen hosszú a tepsi. A hosszanti felébe, egy irányba rakjuk le. A piskótát elkészítjük: a tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, diót és a zsemlemorzsát. A piskótánkat ráöntjük, szépen elsimítjuk és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük. Bármilyen mázzal bevonhatjuk.