Feltöltve:

Pozsonyi kifli

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor30 gramm
liszt250 gramm
Ráma125 gramm
tej80 gramm
tojássárgája1 darab
élesztő10 gramm
1 csipetnyi
tojás1 darab

Töltelék

dió200 gramm
cukor150 csapott mokkáskanál
víz70 gramm
darált keksz, vagy piskótamorzsa30 gramm
fahéj1 darab
citromhéj1 darab
mazsola1 darab

Desszertek: Pozsonyi kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos, cukros tejben feloldjuk és a többi anyaggal összedolgozzuk, majd hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük pihenni 15- 20 percre. A tésztát elosztjuk 15 kis gömböcskére és ovális alakra kinyújtjuk őket. A töltelékhez a diót daráljuk le és keverjük össze a fahéjjal, mazsolával, reszelt citromhéjjal és a morzsával. A vizet a cukorral forraljuk fel, öntsük rá a diós keverékre, majd keverjük el és adagoljuk a kinyújtott tésztákra. Tekerjük fel és formázzuk patkó alakúra. A patkókat kenjük le tojássárgával és langyos helyen kelesszük amíg megszárad rajta. Másodszor kenjük le tojásfehérjével és ezután hűtőben, vagy hűvös helyen pihentessük amíg megszárad rajta a fehérje. Előmelegített sütőben süssük meg.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem