Pozsonyi kifli
Hozzávalók
cukor | 30 gramm | |
---|---|---|
liszt | 250 gramm | |
Ráma | 125 gramm | |
tej | 80 gramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
élesztő | 10 gramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab |
Töltelék
dió | 200 gramm | |
---|---|---|
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
víz | 70 gramm | |
darált keksz, vagy piskótamorzsa | 30 gramm | |
fahéj | 1 darab | |
citromhéj | 1 darab | |
mazsola | 1 darab |
Desszertek: Pozsonyi kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt langyos, cukros tejben feloldjuk és a többi anyaggal összedolgozzuk, majd hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük pihenni 15- 20 percre. A tésztát elosztjuk 15 kis gömböcskére és ovális alakra kinyújtjuk őket. A töltelékhez a diót daráljuk le és keverjük össze a fahéjjal, mazsolával, reszelt citromhéjjal és a morzsával. A vizet a cukorral forraljuk fel, öntsük rá a diós keverékre, majd keverjük el és adagoljuk a kinyújtott tésztákra. Tekerjük fel és formázzuk patkó alakúra. A patkókat kenjük le tojássárgával és langyos helyen kelesszük amíg megszárad rajta. Másodszor kenjük le tojásfehérjével és ezután hűtőben, vagy hűvös helyen pihentessük amíg megszárad rajta a fehérje. Előmelegített sütőben süssük meg.