Feltöltve:

Pozsonyi kifli

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás2 egész
cukor11 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tej2 dl
1 kevés

Máktöltelék

mák30 dekagramm
cukor20 dekagramm
tej3 dl
búzadara5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Diótöltelék

dió30 dekagramm
cukor15 dekagramm
mazsola1 marék
búzadara5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Pozsonyi kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Gyúródeszkára öntjük a lisztet, közepére mélyedést csinálunk, beletesszük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, és jól összedolgozzuk. Könnyebb a tészta, ha villával előtte felverjük a tojást. Kb. 1 órát letakarva pihentetjük. Megcsinálhatjuk előző nap is, akkor hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és dió, vagy máktöltelékkel megtöltjük, kifliformába hajtva egymás mellé tesszük a Ramával kikent tepsibe. Előmelegített sütőben közepes lángon, kb. 25-30 percig sütjük. Diótöltelék: kb 1 dl vízből a cukorral szirupot főzünk, belekeverjük a darát, majd a darált diót, levesszük a tűzről, tovább keverjük, beleadjuk a mazsolát, és kihűlve tesszük a tésztába. Máktöltelék: a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darával elkevert mákot, simára keverjük, lehúzzuk a tűzről, még forrón hozzákeverjük a cukrot, majd a reszelt citromhéjat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem