Feltöltve:

Pozsonyi kifli (gesztenyés, diós, mákos)

access_alarm 80
cake Könnyű
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

a tésztához (20-25db kiflihez)

liszt450 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm
1 csipetnyi
tej150 milliliter
élesztő20 gramm
porcukor50 gramm
tojássárgája2 darab
tojás a kenéshez1 darab

A gesztenyés töltelékhez

gesztenyemassza500 gramm

A diós töltelékhez

víz700 milliliter
cukor180 gramm
darált dió250 gramm
citrom reszelt héja0.5 darab
mazsola30 gramm
fahéj0.5 kávéskanál

A mákos töltelékhez

víz750 milliliter
cukor180 gramm
darált mák250 gramm
citrom reszelt héja0.5 darab

Sütéshez

Sütési idő 10 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélet tepsi

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet, a puha Rama Vajas Ízt és a sót egy keverőtálba tesszük, kissé elmorzsoljuk. A hideg tejben elkeverjük a porcukrot, az élesztőt és a tojássárgáját, majd a lisztes résszel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.

2. lépés

A tésztát 2-3 dkg-os darabokra osztjuk, majd golyó formájúra alakítjuk. Nyújtófával ovális formájúra nyújtjuk a golyókat. A hosszanti ív mentén a tészta szélére töltünk 2-3 dkg gesztenyemasszát, majd szorosan feltekerjük, szivar formájúra sodorjuk. Végül patkó formájúra hajtva, sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük.

3. lépés

Tojássárgájával megkenjük, majd hűvös helyre tesszük száradni. Ha megszáradt megkenjük a kifliket a tojásfehérjével is. Szobahőmérsékleten száradásig pihentetjük. 180°c-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. lépés

A gesztenyés töltelék helyett tehetünk forrázott dió vagy máktölteléket is a tésztába. Ehhez a receptben megadott vizet és a cukrot tegyük fel forrni, majd öntsük az összekevert száraz hozzávalókra, és keverjük jól el. Hagyjuk teljesen kihűlni. 2-3 dkg-nyi mennyiséget adagoljunk a tésztákra. A készítés folyamata innentől ugyanaz, mint a gesztenyés massza esetében.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem