Feltöltve:

Provence-i gyümölcskenyér, cukormázzal

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás3 darab
Ráma7.5 dekagramm
porcukor10 dekagramm
liszt20 dekagramm
olívaolaj1 dl
őrölt fahéj0.5 teáskanál
sütőpor0.5 csomag
konyak0.5 evőkanál
szeletelt mandula10 dekagramm
cukrozatlan gyümölcs20 dekagramm

Cukormáz

porcukor15 dekagramm
víz2 evőkanál

Desszertek: Provence-i gyümölcskenyér, cukormázzal a sok Gyümölcskenyér recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Válaszuk el a tojásfehérjét a sárgájától és tegyük félre. Egy lapos tálban keverjük össze a krémesre vert Ramát a cukorral, és verjük a keveréket habosra. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet 5 evőkanál olajjal, majd adjuk Ramás krémhez. Tegyük bele a tojások sárgáját, a fahéjat, a sütőport, a konyakot, a mandulát és a cukrozatlan gyümölcsöt. Verjük fel habbá a tojásfehérjét, és forgassuk a tésztába. Hagyjuk pihenni 15 percig. Melegítsük a sütőt 220 fokra. Kenjünk ki egy gyümölcskenyér formát olajjal, és öntsük a tésztát a formába, tegyük a sütőbe, ekkor csökkentsük a hőfokot 180 fokra, és süssük 40 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Készítsük el a cukormázat: vízfürdőbe helyezett mély tálban keverjük össze a cukrot két evőkanál vízzel, és addig keverjük amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A cukormázat kenjük a kihűlt sütemény tetejére.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem