Pudingos almás kocka
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tejföl | 4 evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab | |
só | 1 csipetnyi |
A töltelékhez
alma | 1.5 kilogramm | |
---|---|---|
víz | 1 dl | |
Ráma | 3 dekagramm | |
citromlé | 1 evőkanál | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Pudingos almás kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük amíg a töltelék elkészül.
A tészta 2/3 része a hűtőben várakozik a felhasználásig.
Az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük. A Ramát, a citromlevet és a vizet hozzáadjuk, majd félpuhára fedő alatt megpároljuk. Kihűtjük és a vaníliás pudingport (po állagban) hozzákeverjük. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük, majd szépen beleforgatjuk.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk, a tepsibe terítjük, a tölteléket beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük, majd 200 fokon megsütjük.