Feltöltve:

Pudingos csigák

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládé

A pudingos krémhez

Ráma1 evőkanál
cukor25 gramm
tej0.25 liter
vaníliás pudingpor0.5 csomag
mazsola40 gramm

A tésztához

tojás2 darab
1 csipetnyi
Ráma80 gramm
cukor70 gramm
tej150 milliliter
élesztő (én 1csomag szárítottat használtam)35 gramm
liszt450 gramm

Desszertek: Pudingos csigák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A robotgép dagasztókarjának segítségével a tészta hozzávalóiból sima, közepesen kemény tésztát gyúrtam, amit langyos helyen, letakarva kelni hagytam kb. 1 órán át. Amíg a tészta pihent, addig megfőztem a pudingot (utasítás a zacskón). Amikor már azt hittem, elég sűrű, levettem a tűzről, és folyamatosan kevergetve beledolgoztam a Ramát, és addig kevergettem, amíg ki nem hűlt, (azért kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön be a teteje). A duplájára dagadt tésztát lisztezett gyúrótáblára pottyantottam, finoman átdolgoztam, és kb. 6 mm vékonyra nyújtottam. Rákentem a pudingot, rászórtam a mazsolát, és feltekertem. A tekercset másfél-két centi vastag szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rendezgettem őket, egymástól tisztes távolságra, (sütés közben jól megnőnek). Még nagyjából 20 percig pihentettem őket, majd a 200 C fokra előmelegített sütőbe toltam a tepsit.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem