Pudingos csokiszelet
30
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A díszítéshez
csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 1 evőkanál |
A töltelékhez
puding | 1 csomag | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
tej | 3.5 dl | |
rum, esetleg kicsit több rumaroma | 1 dl | |
mazsola (elhagyható) | 1 csomag |
A tésztához
cukor | 1 bögre | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
kefír | 1 bögre | |
étolaj | 0.5 bögre | |
tojás | 2 darab | |
rumaroma | 4 csepp | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
liszt | 2 bögre |
Desszertek: Pudingos csokiszelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással habosra verjük. A kefirt, a rumot és az olajat hozzáadjuk.
2
A sütőport a lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd a tojásos krémmel összedolgozzuk.
A masszát elfelezzük, és mind a kettőt 180 fokon, külön-külön 10-10 percig sütjük.
3
Amíg a lapok sülnek az előírás szerint elkészítjük a pudingot. Amikor kihűlt, beletesszük a kevés rumot vagy a rumba áztatott mazsolát.
4
Az egyik lapra rákenjük a pudingot. Ez lesz a süti alja. A másik lapot ezután rárakjuk, és enyhén összenyomjuk. Vigyázzunk nehogy a krém kifolyjon oldalt.
5
A vízgőz fölött a margarinban megolvasztott csokival berácsozzuk vagy tetszés szerint vonalkázzuk.