Pudingos csokiszelet
Pudingos csokiszelet
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • csokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 1 evőkanál

    A töltelékhez

    • puding - 1 csomag
    • cukor - 4 evőkanál
    • tej - 3.5 dl
    • rum, esetleg kicsit több rumaroma - 1 dl
    • mazsola (elhagyható) - 1 csomag

    A tésztához

    • cukor - 1 bögre
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • kefír - 1 bögre
    • étolaj - 0.5 bögre
    • tojás - 2 darab
    • rumaroma - 4 csepp
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • liszt - 2 bögre

    Elkészítés:

    1. A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással habosra verjük. A kefirt, a rumot és az olajat hozzáadjuk.
    2. A sütőport a lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd a tojásos krémmel összedolgozzuk. A masszát elfelezzük, és mind a kettőt 180 fokon, külön-külön 10-10 percig sütjük.
    3. Amíg a lapok sülnek az előírás szerint elkészítjük a pudingot. Amikor kihűlt, beletesszük a kevés rumot vagy a rumba áztatott mazsolát.
    4. Az egyik lapra rákenjük a pudingot. Ez lesz a süti alja. A másik lapot ezután rárakjuk, és enyhén összenyomjuk. Vigyázzunk nehogy a krém kifolyjon oldalt.
    5. A vízgőz fölött a margarinban megolvasztott csokival berácsozzuk vagy tetszés szerint vonalkázzuk.