Pudingos gesztenyés süti
Hozzávalók
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 20 dekagramm | |
cukor | 30 dekagramm | |
darált dió | 10 dekagramm | |
kávé | 1 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
rumaroma | 1 darab | |
étcsokoládé pudingpor | 1 csomag | |
tej | 0.5 liter |
Desszertek: Pudingos gesztenyés süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit mint a piskótát kikeverjük, tehát a tojásokat szétválasztjuk, majd összekeverjük a leírtakkal. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon kb: 45 perc alatt készre sütjük. A Ramát a porcukorral, a gesztenyével és a rummal jól összekeverjük. Közben a tejben a pudingot megfőzzük és ha teljesen kihűlt, jól összedogozzuk a két masszát, majd a kihűlt tésztára simítjuk. Tortadarával megszórjuk a tetejét. Legalább 3 órára tegyük hűtőbe. Nagyon finom.