Feltöltve:

Pudingos-gesztenyés szelet

75
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor15 dekagramm
szalalkáli1 csomag
tej1 dl
tojás2 darab
színes aroma (vérnarancs, meggy, vagy meggybefőttlé)1 evőkanál

A krémhez

vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej7 dl
cukor1 kevés
Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
gesztenyemassza25 dekagramm

A mázhoz

tortabevonó csokoládé15 dekagramm
olaj1 evőkanál

Desszertek: Pudingos-gesztenyés szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk. A cukrot és a tojást összekeverjük a langyos tejben feloldott szalalkálival, majd felezzük a keveréket és a felébe beletesszük a meggylevet. Rétestésztakeménységűre gyúrjuk, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Összesen 4 gombóc kell, 2 sima és 2 színes. Késfokvastagra nyújtjuk, és sütőlapon megsütjük, kb. 10-15 perc alatt.

2

A pudingot a tejjel és a cukorral simára keverjük, felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingba keverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával.

3

A krémeket felváltva kenjük a tésztára: 1 sor sima tészta, 1 sor gesztenyés krém, 1 sor színes tészta, 1 sor puding, 1 sor színes tészta, 1 sor gesztenyés krém, 1 sor sima tészta.

4

A tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem