Pudingos-gesztenyés szelet csokimázzal
Hozzávalók
A tetejére
tortabevonó | 15 dekagramm | |
---|---|---|
olaj | 1 evőkanál |
A tésztához
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
szalalkáli | 1 csomag | |
tej | 1 dl | |
tojás | 2 darab | |
színes aroma, (vérnarancs, meggy, vagy meggy befőtt leve) | 1 evőkanál |
A krémhez
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
cukor | 1 kevés | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
gesztenyemassza | 25 dekagramm |
Desszertek: Pudingos-gesztenyés szelet csokimázzal a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A lisztet a Ramával elmorzsolom. A cukrot és a tojást összekeverem a langyos tejben feloldott szalalkálival. Felezem a keveréket, a felébe beleteszem az aromát csak a színe miatt. Rétestészta keménységűre gyúrom, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztom. Összesen négy gombóc kell, kettő sima és kettő színes. Késfok vastagra nyújtom és sütőlapon megsütöm, kb. 10-15 perc alatt. A pudingot a tejjel és a cukorral simára keverem, felfőzöm, majd hűlni hagyom. A Ramát a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudingba keverem, majd 2/3-át összekeverem a gesztenyemasszával. Felváltva kenem a tésztára. Összeállítás: 1 sor sima tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor színes tészta, 1 sor puding, 1 sor színes tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor sima tészta.