Pudingos-gesztenyés szelet csokimázzal
Pudingos-gesztenyés szelet csokimázzal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tortabevonó - 15 dekagramm
    • olaj - 1 evőkanál

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • szalalkáli - 1 csomag
    • tej - 1 dl
    • tojás - 2 darab
    • színes aroma, (vérnarancs, meggy, vagy meggy befőtt leve) - 1 evőkanál

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 7 dl
    • cukor - 1 kevés
    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • gesztenyemassza - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet a Ramával elmorzsolom. A cukrot és a tojást összekeverem a langyos tejben feloldott szalalkálival. Felezem a keveréket, a felébe beleteszem az aromát csak a színe miatt. Rétestészta keménységűre gyúrom, majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztom. Összesen négy gombóc kell, kettő sima és kettő színes. Késfok vastagra nyújtom és sütőlapon megsütöm, kb. 10-15 perc alatt. A pudingot a tejjel és a cukorral simára keverem, felfőzöm, majd hűlni hagyom. A Ramát a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudingba keverem, majd 2/3-át összekeverem a gesztenyemasszával. Felváltva kenem a tésztára. Összeállítás: 1 sor sima tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor színes tészta, 1 sor puding, 1 sor színes tészta, 1 sor gesztenyés massza, 1 sor sima tészta.