Pudingos-kekszes-tejszínhabos szelet
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 4 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 5 dl | |
tojás | 2 darab | |
cukrozott, sűrített tej | 40 dekagramm | |
puha keksz | 30 dekagramm | |
tejszín | 5 dl | |
habfixáló | 2 csomag | |
tejcsokoládé | 5 dekagramm |
A pudingos részhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 2 darab | |
cukor | 10 dekagramm | |
vanília aroma | 1 teáskanál | |
étkezési keményítő | 4 dekagramm | |
finomliszt | 4 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Pudingos-kekszes-tejszínhabos szelet a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
A sűrített tejből karamellt készítünk. A kész karamellt langyosra hűtjük.
A vaníliás pudingporhoz a tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel és csomómentesre keverjük. Vízgőz felett állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd félretesszük és kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.
25x25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel, rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.
Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a kekszrétegre kerül a kihűtött vaníliás krém, majd egy újabb sor keksz.
A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.
A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.