Feltöltve:

Pudingos-kekszes-tejszínhabos szelet

200
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor10 dekagramm
liszt4 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej5 dl
tojás2 darab
cukrozott, sűrített tej40 dekagramm
puha keksz30 dekagramm
tejszín5 dl
habfixáló2 csomag
tejcsokoládé5 dekagramm

A pudingos részhez

tej5 dl
tojássárgája2 darab
cukor10 dekagramm
vanília aroma1 teáskanál
étkezési keményítő4 dekagramm
finomliszt4 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Pudingos-kekszes-tejszínhabos szelet a sok Sütemények , Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A sűrített tejből karamellt készítünk. A kész karamellt langyosra hűtjük.

2

A vaníliás pudingporhoz a tojássárgát a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, majd felöntjük a vaníliaaromával elkevert tejjel és csomómentesre keverjük. Vízgőz felett állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd félretesszük és kihűtjük. A Ramát habosra keverjük, majd szép lassan hozzádolgozzuk a kihűlt pudingot.

3

25x25 centis browni forma alját kirakjuk keksszel, rákenjük a még langyos, de nem forró karamellt.

4

Újabb réteg keksszel fedjük be a karamellt. Erre a kekszrétegre kerül a kihűtött vaníliás krém, majd egy újabb sor keksz.

5

A tetejére kerül a habfixálóval kemény habbá vert tejszín, amit reszelt tejcsokoládéval szórunk meg.

6

A kész süteményt minimum 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

25"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem