Pudingos kosárka
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 35 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
víz | 7 evőkanál | |
ecet | 1 evőkanál |
A krémhez
puncs pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 5 evőkanál |
A díszítéshez
szőlő | 1 adag |
---|
Desszertek: Pudingos kosárka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a liszttel és a csipet sóval elmorzsoljuk. Belegyúrjuk a vizet és az ecetet. Fóliába tekerve másnapig hűtőbe tesszük.
2
Másnap a szokásos módon megfőzzük a pudingot. Kinyújtjuk a tésztát, kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a muffin sütő mélyedéseibe illesztünk 1-1 lapot. A pudingból töltünk mindegyik kosárkába 1-2 kanállal. Idénygyümölcsöt rakosgatunk rá, aztán 180 fokra előmelegített sütőben halvány rózsaszínre sütjük, kb. 30 perc alatt.
3
Még melegen kiemeljük a kosárkákat, tálcára téve, porcukorral meghintve tálaljuk.